zondag 24 juli 2011

"schilderij" met vierkantjes....
in 2003 hebben we allemaal een schilderij gemaakt met vierkantjes bewerkt en gestempeld met chalk stempeldozen, zowel de achtergrond als de stempelafdruk ! het werden allemaal pracht exemplaren ! en ik weet dat deze bij iedereen een mooi plekje gekregen hebben.....

zondag 17 juli 2011

"verborgen boekje "het volgende idee kreeg ik van Desiree.....
een huisje met in het dakje een verborgen boekje.leuk om iemand te geven die b.v. verhuist !
we hebben dit patroon eerst gestempeld, ingekleurd en geverfd, daarna de stippellijnen gerild en de dikke doorlopende lijnen uit geknipt en in elkaar gevouwen.het dakje, in 2 delen, wordt aan de zijkanten gelijmd en bovenaan met twee lintjes vastgebonden; daaronder verberg je de kadobon of het boekje.
Beschrijving:
Trek bijgaand patroon over op een stevig A4 papier, ril de vouwlijnen en snij of knip het verder uit.
Als het huisje naar je zin gestempeld, gekleurd en beplakt is, vouw je het en plak het huisje in elkaar.
nu nog de mal voor het huisje versieren en er natuurlijk iets inschrijven; daarna op zijn plaats plakken en het dakje sluiten door de sleufjes in elkaar te laten vallen of gezellig dichtstrikken met een gekleurd lintje.....en klaar is je rijtjes huis !

zaterdag 9 juli 2011

log-cabin paper quilt.....

als het zo'n heerlijk nederlands zomerweer is, denk ik steeds weer terug aan onze
laatste workshops voor de grote vakantie : "ditjes-en-datjes".het was altijd mooi weer ! en op deze dagen ontstond onze gezamenlijke "log-cabin paper quilt".
Ieder moest een kaart maken die bestond uit gestempelde reepjes papier; de kleuren van het papier waren vantevoren weer vast gesteld, zodat het een mooi geheel zou worden ! nou en dat werd het....
ieder kon op de reepjes stempelen wat hij/zij wilde, daarna op een bepaalde manier geplakt en het laatste werk was om van al deze kaarten het patroon van de log-cabin te maken.
je begint in het midden met een vierkantje en de reepjes worden steeds een stukje groter, als je goed naar het geheel kijkt zie je alle verschillende kaarten: 42 kaarten gemaakt door mijn lieve stempelvrienden ! knap he?

zondag 3 juli 2011

....hout.....hier komt er weer 1.....
regelmatig hebben we niet alleen op papier, maar ook op andere materialen gestempeld; zoals b.v. op hout.
we hebben een keer een "spijkerspel" gemaakt. ik had vierkante blokken laten zagen met bovenop een ronde uitsparing waar je 12 grote spijkers in kon zetten. In het midden was 1 grote spijker vast getimmerd en het spel bestond hieruit om alle twaalf losse spijkers op die ene vaste spijkers te hangen zonder dat ze het houten blok raakten !
Het houten blok werd door ons geverfd en gestempeld en 1 kant werd geschilderd met magneetverf zodat je daar briefjes op kon plakken.
bekijk ons voorbeeld maar eens !